Barnet i mig: snesko og hundeslædetur

Sikke en weekend jeg havde i sidste uge! Der var mange sommerfugle i min mave og det var med en skøn fornemmelse, at jeg sidste fredag satte kursen mod nord. Målet var Algonquin Park, hvor jeg også var på kanotur. Denne gang for at komme på hundeslædetur.  Det var virkelig en helt utrolig oplevelse. Sådan noget man gør en gang i sit liv, men som man vil huske tilbage på resten af livet!

Jeg gjorde det gennem outdoor klubben, som de sidste weekender siden nytår har haft ture man kunne melde sig til. Vi var 6 afsted inklusiv vores leder.

Vi ankom om eftermiddagen. Straks efter at have fået vores værelse og kommet af med vores ting, tog vi snesko på, som man vist godt kan kalde for rimeligt antikke. Vores leder havde taget sine egne med, som var en del smartere, dog ikke lige så pæne. Stedet vi boede, er placeret helt ud til en sø, som havde et tykt lag is og oven på isen et tykt lag sne. Vi bevægede os ud på isen med skoene på. Man skulle lige lære at gå med benene forholdsvis spredt, ellers bankede skoene ind i hinanden, når man løftede foden og skulle træde frem. Vi kom dog i gang og gik en lang tur ud til nogle ishytter.

Snoe shoeDa vi kom tilbage slappede vi lidt af, hvorefter vi gik igang med at lave wraps på værelset og så åbningsceremonien fra OL. Canada har over 200 deltagere i år og forventer at overgå dem selv fra sidste vinter OL i Vancouver, hvor de vandt 26 medaljer.

Senere var vi i sauna, rullede os i sneen og i hottub. Det var lækkert!

Her boede vi. Billederne er taget lørdag morgen lige efter morgenmaden.

IMG_1157 - Version 2IMG_1158

Kl. 7 spiste vi morgenmad, hvorefter vi kørte hen til Chocpaw expeditions. De er den største udbyder af hundeslædeture i Nordamerika med lidt under 400 hunde. De er kun overgået af et firma i Finland, som har over 500 hunde.

dog kennel

DSC_0013DSC_0019

Her ses Brute og Emily, min partner, inden turen gik i gang.

DSC_0027

Vi fik en omhyggelig introduktion inden vi tog hen til hundekennelen. Der er meget ansvar forbundet med turen, da man selv står for at finde hundene til slæden, putte seler på dem og forbinde dem til slæden og styre slæden, selvfølgelig. Vi fik udleveret deres positioner foran slæden. Det var meget grænseoverskridende at hente hundene, som var helt oppe at køre og løb rundt i dere lille “have”. Dog følte jeg mig rimelig heldig, da Birch, den første hund, som jeg skulle hente, sad lige så artigt og ventede på mig da jeg kom.. Alle hundene er trænet og meget venlige, så der var reelt ikke noget at være bange for, hvilket Tiffany (fransk) oplevede. Hun er bange for hunde, men efter turen var hun ligefrem blevet glad for hundene virkede det til. Hun stod i hvert fald og aede dem, inden vi skulle aflevere dem tilbage til deres plads.

NU TIL TUREN:

Emily og jeg skiftedes til at sidde foran på slæden og styre. Selvom man sidder, betyder det ikke at man kan slappe af, for når der kommer en bakke, skulle man af og løbe op sammen med hundene. Emily havde et Go-Pro kamera – dem man ofte ser på skiferie, som er monteret fast på hjelmen. Så der kommer nok en lille video på Facebook fra turen.

Nogle gange mødte vi andre ekspeditioner og for at forhindre at hundene blev vinklet ind i hinanden eller kom i slåskamp, blev man nødt til at løbe mellem de to ekspeditioner. Det var noget af en udfordring, da hundene løb klinet op af de andre, som vi løb forbi. Jeg faldt da også over en snor, men jeg synes nu alligevel at vi var rimelig seje til at sørge for det gik glat og uden problemer.

Alt i alt var det en helt fantastisk tur!

DSC_0029 DSC_0037 DSC_0041 DSC_0045 DSC_0048

Man skal hele tiden træde på bremsen, for at sikre en stram line. Ellers sker det, som ses nedenunder.DSC_0051

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s